Történelem
Történet
Cikkek
Múzeumok
Kontakt
Fórum
Vendégkönyv
Linkek
Technika
Típusok
Restaurálás
Felújítás
Tuning
Szakirodalom
Galériák
Motorosok
Találkozók
Börzék
Videók

 

 

Motorosok - Csíkós Ferenc
[ Frissítve 20011.06.14. ]

Szia !

Egy kis mese:

1963 novemberi gyártású. '64 áprilisában vette meg a helyi TSZ elnök. 69-ben került ahhoz akitől én megvettem. Ő 79-ig hajtotta, ezután kivonta a forgalomból a motort, rendszámot leadta. 82-ben kikerült a vázból a blokk és egy magánjáróban szolgált/halt meg.

2007-ben került hozzám, 10 ezer magyar forintért a képeken látható elég hiányos és lelakott állapotban. Szereztem bele egy üzemképes blokkot és hajtottam 3 hónapig. Ezután felkerült a padlásra, mivel se a papírok, se az eredeti blokk nem volt meg. 2010 áprilisban szólt a tulaj, hogy megtalálta a blokkot meg a forgalmit ha akarom akár most el is vihetem 20 ezer forint.
:-)
Blokkban minden cserés volt, csak a 2 csupasz blokkfél maradt meg a számok miatt, szerencsémre a km meghajtást nem törték ki.
A dugattyú úgy bele volt rohadva, hogy 1 hét áztatás után is csak nagykalapács illetve alumínium dornival tudtam kiszedni belőle, ráadásul P10 hengerrel használták.
Szerencsére egyik kedves ismerősömtől kaptam egy alig futott hengert, amit még kb. 30 éve 2. túlméretre fúrtak gyári 3 gyűrűs dugóval, gyűrűkkel.

Jelenleg úgy állok, hogy kész a blokkom illetve, a minden le van fényezve feketére, emelett az ülésem is kész van.

Üdv.:
Feri